Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken. Ooit bedoeld om mee te kunnen doen aan kaarten-challenges en scrap-challenges, tegenwoordig een platform voor al mijn creatieve uitingen. Liefs Esther

Volgers

zondag 23 november 2014

Kerst, Alles mag voor het KIC




   

De nieuwste Challenge van het Kaartjes-Inspiratie-Challenge-Blog heeft als thema: Kerst, alles mag! Wat een uitdaging! Hiervoor heb ik een simple box-card gemaakt. Ik wilde, als lid van het designteam, iets laten zien wat je niet vaak ziet, een kaart die je kan versturen, maar tegelijk ook een doosje is waarin iets zit. Er kan een plat cadeautje in, of babysokjes, dat heb ik ook al weleens gedaan.

De basis is bruin kraft, wat een heerlijk materiaal is het toch, lekker stevig. Het dessinpapier is afkomstig uit een winters blok van Marianne Design. Ik heb drie verschillende patronen gebruikt die goed bij elkaar kleuren. Op het stipjespapier stond een turquoise swirl, wat meteen een mooie kleurencombinatie oplevert. Ook heb ik ruitjespapier en een dessin met een soort van accolades gebruikt.Langs de zijkanten heb ik een snijmal van Joy! Crafts gebruikt 6002/0260. Hierop heb ik witte plakparels geplaatst, vond ik wel chic staan.
Het plaatje is van Magnolia, waarbij Edwin en Tilda gezellig samen aan het schaatsen zijn. Zullen we dat deze winter weer kunnen doen? Ik hoop het, ik hou niet zo van kou, maar wel van schaatsen en mijn kinderen moeten het toch ook leren. Ze hebben nog weinig sneeuw en ijs meegemaakt in hun korte leventje, dus ik ben benieuwd hoe ze erop reageren als het zover is.
Ik heb het plaatje ingekleurd met Twinkling H2O's Azurite, Wintermist Gray en Distress Inkt Pumice Stone en Stormy Sky. Het haar is gedaan met aquarelpotloden. In haar haarband heb ik nog een sterretje geplakt. Vond het er wel grappig bij. Erboven drie ijskristallen geponst in turquoise glitterpapier. Aan de andere kant heb ik schaatsjes van Amy Design ADD10003 in hetzelfde papier gestansd met bovenaan een plakparel in bruin, waardoor het net lijkt of de schaatsen aan een haakje hangen. Eronder een rondje met geribbelde rand geponst uit dessinpapier van een winters blok van Marianne Design. De randen heb ik licht aangezet met Distress Inkt Peacock Feathers. De randen van het doosje heb ik met dezelfde kleur aangezet, dit geeft toch iets extra's. Onderaan de zijkant een mannetjes-hert, compleet met gewei, gestanst uit hetzelfde papier als het rondje en ook deze aangezet met Distress Inkt Peacock Feathers, net als overigens het vrouwtjes-hertje op het cadeautje. Het cadeautje is overigens nep... gewoon een stukje karton ingepakt en een lintje van twee kleuren raffia erom gedaan. Zonder cadeautje was de kaart niet af naar mijn idee. Bovenop het lintje heb ik een cadeaulabel van Magnolia (Vintage Tag Wedding) gemaakt van bruin papier. Onder de strik zit een ster, gemaakt van turquoise glitterpapier. Het dennentakje Pine Bough FRA9281 vond ik er goed bijpassen, het is tenslotte kerst! Tot slot heb ik op beide zijkanten en het cadeaulabel Frantage gedaan in Shaby Blue FREG029. Dit was wel een uitdaging, omdat de lagen papier te dik waren om goed te verhitten, maar als ik met de heattool van bovenaf ging verhitten, blaasde ik alles weg! Mijn hobbyplek zit nu dan ook onder de glitters!!! Je moet er iets voor over hebben hè ;-)

Kom maar gauw kijken op de website van het Kaartjes-Inspiratie-Challenge-Blog
http://kaartjes-inspiratie-challenges-blog.blogspot.nl/2014/11/kic-challenge-47-kerst-alles-mag.html


Groetjes van Esther.

woensdag 19 november 2014

Geboortekaartje


Vandaag laat ik een kaartje zien wat ik gemaakt heb naar aanleiding van de schets van Cards & Scrap # 223. Een vriendin van me is afgelopen maandag bevallen van haar derde zoontje, dus daarvoor kon ik mooi deze schets gebruiken.

De basis is een kraftkaart. Hierop heb ik een stukje blauw behangpapier geplakt, die ik gewoon uit de bouwmarkt heb meegenomen. Handig zo die gratis hobbymaterialen. 
Voor het grote rechthoekige vlak heb ik de mal van het memoblaadje van Marianne Design COL1314 NL gebruikt en deze iets kleiner geknipt, omdat ik hem anders veel te groot vond. De vlaggetjes hangen aan een touwtje uit de bouwmarkt en zijn van Joy! Crafts 6003/0028. Het papier voor de vlaggetjes en memoblaadje zijn van Marianne Design. De letters heb ik gestempeld in de kleur Rich Cocoa van Memento en ze zijn van Joy! Crafts 6410/0033. De bruine randjes heb ik aangezet met Distress Inkt Walnut Stain. Het hertje is van Joy! Crafts 6002/0071. Gemaakt van blauw papier en de bruine vlekken zijn gemaakt met Distress Inkt Vintage Photo. Het beertje is van Marianne Design, uit de stempelset Eline's Baby Feest EC0107, gekleurd met Distress Inkt Walnut Stain en het broekje is de kleur Night of Navy van Stampin' up Regals. Het labeltje is van Marianne Design Tickets and Tags CR1212 met op de gaatjes een bruine plakparel.


Ik hoop dat jullie en de ontvangers hem leuk gaan vinden.

Groetjes Esther



maandag 17 november 2014

Winter in Kraft en blauw


Hallo, daar ben ik weer met een kaartje.
Dit keer een kaartje naar aanleiding van de Challenge van Don en Daisy "Winter, geen kerst, in Kraft en blauw" en Marianne Design Diva's "Winter". Ook bij Knutsels en Kadootjes kan deze kaart meedoen, die hebben als challenge "gebruik Kraft op je kerstkaart".

Van alle tinten blauw is turquoise toch wel mijn lievelingsblauw. Het is vrolijk, licht, meisjesachtig, niet te serieus ;-) Het past wel bij me. En in combinatie met bruin kraftpapier vind ik het een mooie combinatie.

Als basis heb ik een rechthoekige kraftkaart gebruikt. Langs de open kant heb ik van kraft een randje geplaatst van Joy! Crafts, Vintage border 6002/0366 (boogjes). Deze heb ik licht aangezet met Distress Inkt, Walnut Stain. Het muzikale dessinpapier op de ondergrond is uit een winterse blok van Marianne Design. Daarop de sneeuwglobe-mal, gemaakt in kraft, de randjes aangezet met Disstress Inkt, kleur Peacock Feathers. In het midden dessinpapier uit een ander winters blok van Marianne Design. Deze vond ik wel goed bij mijn plaatje passen. Niet te donker, niet te druk. Hierop heb ik Frantage in Shaby Blue FREG029 gebruikt. Ik moet er wel aan wennen hoor om dit te gebruiken en van onder af te verhitten, maar het effect is er. Het is net alsof het echt sneeuwt. De boom LR0136 is ook van Marianne Design, uitgestansd in turquoise glitterpapier en behandeld met ijskristallen. Nu is het net alsof de boom besneeuwd is. De sterrenrand CR1293 , losse sterretjes (pons) en kerstbellen COL1363 heb ik van hetzelfde turquoise glitterpapier gemaakt. Het plaatje is van Don en Daisy DDS3310. Ingekleurd met Distress Inkt Peacock Feathers. Tot slot heb ik van Kraft nog 2 hertjes gemaakt, en aangezet met Distress Inkt Peacock Feathers. Ze vallen een beetje weg tegen de onderkant van de sneeuwbol, maar dat doen herten, ze zijn er wel maar vallen niet op! Op de kerstbellen heb ik nog een bruine plakparel geplakt.

Ik hoop dat jullie hem waarderen. Ik vind hem in ieder geval prachtig en leuk om te maken.

http://mariannedesigndivas.blogspot.nl/2014/11/winter-at-marianne-design-divas.html
http://donendaisy.blogspot.nl/2014/11/challenge-19-en-een-extra-prijs.html
http://knutselsenkadootjes.blogspot.nl/2014/11/nieuwe-challenge-gebruik-kraft-op-je.html

Groetjes Esther

zondag 9 november 2014

Sketch it

Dit paarse kaartje heb ik gemaakt naar aanleiding van de Schets in de Noor Design magazine, nr 4.
Daarin heeft Tiets Wolfard een Schets geplaatst en daaraan is een challenge gekoppeld.

Als basis heb ik witte cardstock genomen. Met designpapier van Marianne Design heb ik de ondergrond gemaakt. Eigenlijk lopen de paarswitte stipjes door, maar dat kon niet met de schets. Dus ik heb er een reepje van het ruitjespatroon naast geplakt. Nu klopte het patroon, maar zat er een spleet tussen de ruitjes en het stipjespapier. Dat heb ik mooi opgelost met een wit lintje, afkomstig uit kleding. Waarom mensen die lintjes in hun shirt laten zitten terwijl je het zo mooi kan gebruiken, ik snap het niet ;-) Hieroverheen heb ik dwars een rechthoekig lilakleurig stukje papier geplaatst. Daaroverheen dwars een strook behang, wat ik uit de bouwmarkt heb meegenomen. gratis en voor knutselaars altijd te gebruiken hihihi. Goed, toen rechtop nog een rechthoek met lila roze stippen. Tot slot de ovaal van glimmend paars papier. De schets is af. Om het geheel af te maken heb ik er een zittend Magnolia-meisje (Crunching Tilda) op gedaan, wat lekker een koek aan het eten is. Deze had ik al liggen in paarstinten, op haar zijn de kleuren van de kaart aangepast.
Van Marianne Design had ik pas de sterrencirkel gekocht, die ik ook al op mijn rode kaart gebruikt had. Deze keer in wit karton. Als accenten heb ik van donkerpaars papier de vier ijskristallen en de sterren op de cirkel gemaakt. En toen was de kaart af. Helemaal mooi :-)

Ik hoop dat jullie hem ook leuk vinden. Ik ga hem opsturen naar Tiets in de hoop op een mooie waardering van haar kant :-)

Groetjes Esther

woensdag 5 november 2014

You're so sweet


You're so sweet, nou dat straalt deze kaart wel uit :-D

Deze kaart heb ik gemaakt naar aanleiding van de liftchallenge #75
Het is de eerste keer dat ik met de liftchallenge mee ga doen. Er wordt door het designteam een voorbeeldkaart uitgekozen en deze wordt naar eigen idee uitgevoerd. Meeliften op andermans idee eigenlijk.

Ik wilde aanvankelijk hier een kerstkaart voor maken, maar ik had geen sneeuwvlok-stempels, maar kwam wel steeds hartjes tegen. Mijn schoonouders vieren begin december hun trouwdag, dus dat was voor mij een mooie gelegenheid om deze hartjeskaart te maken.

De kleur turquoise heb ik gekozen, doordat ik in mijn voorraadbakje een turquoise-hartjesrandje van Magnolia tegenkwam. Met alle hartjesstempels die ik tegenkwam in mijn mappen met stempels, heb ik met turqouise inkt (Soft Blue) van Different Colors de afdrukken op het witte cardstock gemaakt.
De stempels komen echt overal vandaan: Boekenvoordeel, Marianne Design, Stampin'up, Action.
Over het hartjesrandje heen, heb ik nog een strook designpapier geplakt, ook met hartjes en in de juiste kleur, zo grappig. Het geheel heb ik afgemaakt met een strikje van grijs raffia en een tag van Marianne Design (Tags and Tickets) en een stempel uit een andere serie, afgedrukt in grijze inkt (Cloudy Sky) van Stazon.

Ik hoop dat deze voldoet aan de eisen, ik vond het in ieder geval wel leuk om een keer mee te doen.

Groetjes Esther

http://www.liftchallenge.blogspot.nl/2014/10/liftchallenge-75.html

I'm dreaming of a... red Christmas?



Vandaag laat ik deze rode kerstkaart zien die ik gemaakt heb naar aanleiding van de schets van de kaartenuitdaging #222 van het Cards and Scrap Blog. Tevens wil ik meedoen met de challenge #221 van Dutch Card Lovers; maak iets met het thema Kerst. Nou dat is wel handig in deze tijd ;-)

De basis is een rode kaart, die ik zo mooi van structuur vond, dat ik het zonde vond om er iets overheen te plakken. Het stempeltje van de sneeuwpop heb ik ingekleurd met Twinkling H20's Love Struck, Ice en Azurite en Distress Barn Door en Pumice Stone. Deze heb ik geplaatst op een rondje van ruitjes design papier, uit een ouder winterblok van Marianne Design. Ik vond dit wel mooi kleuren bij elkaar. Het vierkant is gewoon rood papier, waarbij ik de randen donkerder heb gemaakt met Distress Walnut Stain en Vintage Photo. Dit gaf een mooi vlekkerig geheel waarbij het beter bij de ruitjes paste. De ronde sterrencirkel van Marianne Design CR1293 heb ik van hetzelfde rood gemaakt, eveneens de 3 sterren, waar ik een dun stukje touw in geknoopt heb. Het randje onderaan de kaart is va designpapier van Marianne Design, waarbij er meerdere banen/stroken onder elkaar op 1 blad staan. Ik vond deze wel goed bij de kaart passen, alleen zat het natuurlijk midden op het blad. Nou ja, de andere stroken gebruiken we wel weer voor een andere kaart. Tot slot heb ik 2 reepjes oudroze en bordeauxrood restpapier gebruikt om de dwarsstrepen te maken. 

Volgens mij is het wel gelukt om de schets te maken met mijn eigen draai eraan. Zelfs mijn man herkende de schets erin, dus dat zegt wel wat hihi.

Groetjes Esther

http://www.cardsandscrap.nl/2014/10/kaartenuitdaging-222.html
http://dutchcardlovers.blogspot.nl/2014/10/challenge-221.html